Friday, November 28, 2008

Balloon // Léggömb

"Papírszínház" bemutató // Paper Theatre

With other five illustrator I took a part of an interesting project named "paper theatre". Soon there will be a presentation of this work.

Öt másik illusztrátorral együtt alkalmunk nyílt résztvenni egy új és nagyon érdekes illusztrációs projektben. Idézem az elkészült munkák bemutatójának meghívó szövegét:


"MEGHÍVÓ


A Mozgásjavító Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye és Diákotthona, valamint a Csimota Könyvkiadó

szeretettel meghívja

december 11-én 16 órai kezdettel tartandó „papírszínház” bemutatójára.

A Japánból eredő és igen népszerű papír színház, a „kamishibai” a mesekönyveket mintegy színházzá alakítja. A Csimota Kiadó, a Mozgásjavító Általános Iskolával együttműködve ezt a különleges és ősi előadási módszert szeretné megismertetni Magyarországon, hat klasszikus mese megjelentetésével; Az aranyhalacska, A brémai muzsikusok, Hamupipőke, Jancsi és Juliska, Békakirály, A méhkirálynő. A bemutatásra kerülő mesesorozat egy olyan új terápiás eszközzé válhat, mely a halmozottan fogyatékos mozgáskorlátozott gyermekek speciális igényeihez alkalmazkodva lehetőséget teremt a gyógypedagógusok számára, hogy egy eddig még nem alkalmazott eszközzel segítsék megőrizni és gyógyítani a sérült gyermekek lelki egészségét.

Helyszín: Mexikói út 60. Mozgásjavító Általános Iskola
"