Tuesday, December 08, 2009

Travelling Bears // Közlekedő Medvék

This year has been all about bears here on this site. They had just a huge journey, travelling from place to place, visiting different towns, shops and galleries. They also looked around abroad, visited Transylvania and England.
It has been a great time for them and they are not planning to return home yet. :)
/Thanks for Eszter Bakos for the correction of the English text/

Lassan vége ennek az évnek, amiről állíthatom, hogy itt ezen az oldalon leginkább a medvékről szólt.
Maguk sem sejtették, hogy ennyi dolguk lesz nemsokkal a létrejöttüket követően. Először csak a Zölderdőbe indultak megünnepelni a medve napot februárban, de attól kezdve végigutazták az egész évet, sőt medvemásolatok formájában párhuzamosan jó pár helyen jelen vannak, és még úgy tűnik csöppet sincs kedvük hazatérni.

A Zölderdőből egyenesen a Budafoki Szabó Ervin könyvtárba vándoroltak át, ahonnak Bajára utaztak az Ady Endre Gyerekkönyvtárba, ahol remekül érezték magukat.
Akkor jött az ötlet, hogy másolat formájában magánszemélyek otthonait is látogatni kezdjék boltok és galériák polcaira meghívást kapva.
Közben visszatérve Bajáról a Pozsonyi Pagonyba vágyódtak, és mindez idáig onnan figyelték az eseményeket, majd hamarosan továbbállnak Székesfehérvárra.

Másolat formájában szétszóródtak, eljutottak az Ajándékpolcba, a Rododendronba, az Insituba, az Originartba és a Néprajzi Múzeum boltjába, ahol Muzbo-madár barátjukkal múlatják az időt, valamint a héten visszalopakodtak Bajára és a Belvárosi Galériában keresik a legjobb helyeket, ahol a telet eltölthetnék.

Kíváncsiságuk külföldi kalandokra is felbuzdította őket, nemelég hogy a világhálón való ugrándozás a hobbijukká vált, nemrégiben beköltöztek Kolozsvárra is a Festen névre hallgató remek kis üzletbe, ahol Keszeg Ági nagyszerű illusztráció közt igazán büszkék, hogy felbukkanhatnak.
Végül még Angliát is megjárták, és szerintük is remek hely London.
Hát ez történ idén a medvékkel, nyughatatlanok, egyre többen és többen vannak, és nem férnek az irhájukba. :)