Tuesday, January 25, 2011

Bears are coming // Jönnek a medvék

29 illusztrátor 29 medveképe rengeteg sok medveszereplővel hamarosan előbújik a téli álomból.
A medvék megtekinthetőek február elsejétől március 25-ig a Zölderdő óvoda Lépcsőház Galériájában.

29 illustrators' 29 bear illustrations will been exhibited in a small gallery of a nursery school.

Monday, January 17, 2011

Felt Dragon // Nemez Wan-wan



Nóra Szatmáry made the felt version of Wan-wan dragon after my illustration. It's available in her online shop.


Szatmáry Nóra elkészítette Wan-wan sárkány nemez mását. Elérhető Nóra online boltjában.

Tuesday, January 11, 2011

Nemcsak medvék Baján // Not just bears - exhibition




Nemcsak medvék címmel nyílt november elején illusztrációimból egy kiállítás Baján a Magyarországi Németek Általános Iskolájának Galériájában, ahonnan december végén átvándorolt a teljes anyag a vonatkerti Eötvös József Fõiskola Gyakorló Általános Iskolájába (Baja, Bezerédj u. 15.), és tegnap megnyitásra került.
A kiállítás megtekinthetõ: 2011. február 2-ig, hétfõtõl péntekig 8-18 óra között

Nagyon szépen köszönöm a megnyitókon megjelent sok-sok kedves látogatót - nézelődőt, nagyon jó érzés volt otthon lenni így. :)

Most következzék egy rövid szakasz Daniné Nagy Erzsébet megnyitó szövegéből, ami az egyik legkedvesebb, amit a munkáimmal kapcsolatban valaha halhattam:

"mesefigurái olyanok, mint a magunk készítette ajándék, közvetlenek, egyediek, őszinték. Olyanok, mintha anya varrta volta őket, míg a gyermek aludt, a rongyos-zsákban talált mindenféle anyagokból, aztán megtöltötte a kredencben található rizzsel, de nem túl feszesen, hanem csak annyira hogy puha, és mozgatható legyen, majd a lyukat gondosan befércelve, két ujjával megcsippentve finoman a gyermek párnájára pottyantotta, hogy ha a kicsi kinyitja szemét, már ott legyen az ágyacska melegében, Figurái olyan gyermekjátékok, melyeket gazdájuk nem enged kimosni, melyek a kicsik álmában életre kelnek, mint Andersen tündérmeséjében a „Kis Ida virágai”."